Facebook inzetten voor je rijschool?

, , , ,

Facebook is een van de sociale media kanalen die tegenwoordig onmisbaar is voor ieder bedrijf. Vooral rijscholen doen er goed aan om een goede Facebook-strategie op te zetten. Om het beste uit je Facebook-pagina te halen hebben wij hieronder een aantal tips opgesteld.

Je moet opvallen

Zorg ervoor dat de berichten die op de Facebook-pagina staan extra opvallen. Hoe meer interactie er op de pagina is, hoe vaker jouw berichten getoond worden aan de doelgroep. Op deze manier word je bereik groter.

Zorg voor een goede vindbaarheid

Om meer naamsbekendheid te creëren voor jouw rijschool, is het belangrijk om op de kleine details te letten. Je zult hier veel profijt van hebben. Een leerling moet zich bijvoorbeeld kunnen ‘inchecken’ op Facebook. Zorg ervoor dat jouw leerlingen dit ook doen. Daarnaast wordt je hierdoor ook beter vindbaar in de Graph Search van Facebook.

Kijk op de klok

De beste tijd om een Facebook bericht te plaatsen is aan het begin van de middag, tussen 17:00 en 24:00 of in het weekend. Jongeren kijken rond deze tijden het meest op Facebook. Het bericht dat je plaatst, zal dan ook vaker bekeken worden dan rond een andere tijd.

Blijf up-to-date

Houd je Facebook pagina up-to-date, probeer een paar keer per week een bericht te plaatsen. Plaats niet te veel, dan loop je risico dat leerlingen af gaan haken. Zorg er ook voor dat de statusupdates van leerlingen over jouw rijschool zichtbaar zijn op jouw pagina.

Ideeën voor jouw rijschoolpagina

  • Foto’s en filmpjes van (grappige) verkeerssituaties
  • Een prijsvraag die leerlingen mee laat denken
  • Berichten over bijzondere gebeurtenissen die je zelf mee maakt tijdens de lessen
  • Kortingsacties en aanbiedingen
  • Foto’s van geslaagde leerlingen

Bouw een band op

Alleen een goede indruk maken op je leerlingen is niet genoeg. Om hun aandacht te blijven trekken is het belangrijk om een sterke band op te bouwen. Deel verhalen en ervaringen met elkaar. Dit zal ook zorgen voor een goede mond-tot-mondreclame.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie