Richt je niet alleen op jongeren

,

In rijschoolland is niets zo populair als 2toDrive. Iedereen richt zich op jongeren en we proberen al hun behoeften te vervullen. We staren ons blind op klanten met merkentrouw en koopkracht van een pantoffel!

Laten we voorop stellen dat jongeren het meeste baat hebben bij een goede rijopleiding en een rijbewijs op zak. Maar wat zien we eigenlijk in de praktijk? Ze gaan liever op zoek naar Pokémons dan dat ze tijd, geld en moeite steken in hun toekomst.

Ouderen zijn de opkomende markt

Ouderen zijn daarentegen een opkomende ‘markt’. Zij hebben vaak veel meer te besteden dan de jongeren van nu. Sinds mensenheugenis zijn wetenschappers op zoek naar eeuwig leven. Inmiddels zijn er vijf blue zones in kaart gebracht waar mensen het aller oudst worden. Wat ze gemeen hebben: veel familie, vrienden en lichaamsbeweging, gecombineerd met weinig stress, vlees en alcohol.

Steeds meer ouderen zijn zich bewust van het feit dat ze langer zullen leven. De bevolkingspiramide gaat dus op z’n kop. Toch gaan marketeers nog met een grote boog om senioren heen. Dit fenomeen zien we ook in de rijschoolbranche. Alles is gericht op 2toDrivers en iedereen staat te vechten om die 16-jarigen binnen te slepen.

Senioren zijn onze redding

Het is tijd voor een marketing reset! Senioren zijn onze redding in barre tijden. Ze hebben niet alleen meer te besteden dan jongeren. Ze zijn een stuk betrouwbaarder en willen liever meer betalen voor kwaliteit, dan dat ze voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Daarnaast hebben ze veel meer behoefte aan zelfstandigheid en mobiliteit dan de jongeren van nu. Ze zullen namelijk niet zo snel gebruik maken van Bla-Bla Car en Uber. Prijsvechters maken daarnaast weinig kans bij de senioren. Zij zijn niet gevoelig voor hippe websites, ongeloofwaardige beloftes en misleidende reclame.

We hopen je hiermee te inspireren en te motiveren. Wellicht iets om over na te denken bij je eerstvolgende marketingcampagne.

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie