Hoe bereik je jongeren via internet?

,

Jongeren zijn steeds vaker online via de computer, de mobiele telefoon en tablet. Als rijschoolhouder heeft het vele voordelen om actief te zijn op sociale media. Aan de ene kant om een band te onderhouden met je leerlingen en aan de andere kant om potentiële leerlingen te werven. Hierbij een aantal tips voor jouw online activiteiten.

De juiste kanalen

Jongeren wisselen sneller van sociale netwerken dan ouderen. Waar ouderen nu vooral op Facebook te vinden zijn, zijn steeds meer jongeren al te vinden op andere sociale media. Whatsapp, Instagram, Pinterest en Snapchat zijn momenteel erg populair bij deze groep jongeren. “Whatsappen” gebeurt bij jongeren inmiddels al veel meer dan dat er gebeld wordt. Voor rijschoolhouders is het dan ook slim om bereikbaar te zijn via Whatsapp. Je verlaagt voor jongeren zo de drempel om contact met je op te nemen en vragen te stellen. Instagram, Pinterest en Snapchat zijn sociale media waar je foto’s en video’s op kunt delen. Op deze nieuwe media is het nog lastig voor bedrijven om zich te profileren. Je kan experimenten. Facebook biedt tot op het heden de meeste zekerheid en de meest effectieve advertentie mogelijkheden.

Kijk om je heen en verplaats je in jongeren. Kom zo tot berichten die deze groep aanspreken. Gebruik daarnaast passend taalgebruik in je berichten. Let daarbij wel op dat je geloofwaardig blijft. Een rappende rijinstructeur is niet geloofwaardig en authentiek. Laat de populaire jongerenwoorden daarom voor wat ze zijn.

Stel plezier op de eerste plaats

Plaats niet alleen berichten met nadruk op promotie, maar stel plezier op de eerste plaats. Gebruik humor om interactie uit te lokken en betrek jouw doelgroep bij jouw dagelijkse activiteiten. Jongeren zijn op internet vooral op zoek naar plezier en vinden het aantrekkelijk als een boodschap op een leuke manier wordt gebracht. Denk hierbij aan grappige foto’s van verkeerssituaties, lastige vragen over verkeersborden, een video van je rijschool, informatieve en handige blogberichten en noem zo maar op.

BewarenBewarenBewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie